Pagina's

maandag 5 september 2011

Blog: Twitter: waarom wel

Zelf twitter ik nu ongeveer twee jaar. In eerste instantie om anderen te kunnen volgen. En om te ontdekken waarom dat Twitter nou zo populair was. Voorzichtig ga je eens wat vrienden en Bekende Nederlanders volgen. Na een tijdje passief meelezen begreep ik hoe het ongeveer werkte en ben ik zelf actiever gaan twitteren.
Informatief
Inmiddels ben ik helemaal overtuigd van het nut en de kracht van Twitter. In heel korte berichtjes kun je nu bijblijven op sociaal, humoristisch en informatief gebied. Toegegeven, niet alle tweets zijn even interessant. Of iemand de afgelopen nacht goed geslapen heeft is misschien minder interessant. Maar de laatste nieuwtjes netjes op een rij via @nunl afgewisseld met interessante vacatures van @villamedia_vaca is gewoon heel handig.

Praktisch
Ten tijde van belangrijke gebeurtenissen en calamiteiten blijkt Twitter een heel praktische en interessante rol te kunnen spelen. Een bekend voorbeeld is van @klm die door het tweeten van vluchtopties heel handig insprong op de vulkaanuitbarsting in IJsland. Voor KLM is twitter minstens zo belangrijk geworden als het telefoonnummer van klantenservice. Ook andere bedrijven zoals @NS_online twitteren bijzonderheden en beantwoorden klantenvragen via Twitter. Als er veel sneeuw valt kun je via #meerijden of #lift een lift regelen en wat te denken van al die mensen die tijdens het pukkelpopdrama te hulp schoten via Twitter. Zie hier een interessant artikel daarover op frankwatching.

Luchtig
Gelukkig is er ook ruimte voor humor op Twitter. Wat te denken van de droge tweets van ‘Koningin Beatrix’ via @Koningin_NL of ‘Donald Duck’ via @donaldducknl Vanmorgen moest ik ook erg lachen om twee ex-collega’s die elkaar via Twitter zaten te dissen. Omdat ik ze beiden volg kon ik het ‘gesprek’ helemaal volgen.
Via een van hen ontdekte ik de tweets van @klok_domtoren. Dan weet je wel hoe laat het is…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers